Vi vill bidra » Arbetsgivare berättar

Arbetsgivare berättar om Vi vill bidra

Vill du veta vad olika arbetsplatser och medarbetare tycker? I filmerna och intervjuerna nedan får du höra om verksamheternas erfarenheter.

HP om Vi vill bidra

Butiken Kompis om Vi vill bidra

Louise Grundeus, enhetschef på
Naturum Värmland

Naturum Värmland har under många år anordnat tipspromenader i Mariebergsskogen i utkanten av Karlstad, som en del i sitt uppdrag att lära invånarna i Värmland om natur och miljö. Varje vecka har frågorna bytts ut på den kilometerlånga skogsstigen och på våren och hösten brukar det vara några hundra personer som går den varje vecka.

Liselott Jonasson, ansvarig för Caféet på Kulturhuset i Storfors.

I Kulturhuset i Storfors inryms flera verksamheter, bland annat biograf och bibliotek. Ibland anordnas även danskvällar här. Just den här eftermiddagen hörs då och då ett glatt ”Bingo!” från ett närliggande rum där pensionärsföreningen håller till. Sedan 4 år tillbaka finns här även ett kafé som har öppet fem eftermiddagar i veckan och som drivs av Liselott Jonasson.

Cecilia Gustavsson, bibliotekarie på
Mora Bibliotek.

– Det var självklart att Ida skulle få jobb hos oss på biblioteket, säger hennes kontaktperson Cecilia Gustavsson, bibliotekarie.

Cecilia berättar att det i början var lite svårt att veta hur de skulle lägga upp Idas arbetsuppgifter, det var svårt att veta vad Ida klarade av.

Irja Eklund-Altensten, biträdande rektor på Molkom folkhögskolas filial i Karlstad.

Ett hundratal personer rör sig dagligen i lokalerna på Molkom folkhögskolas filial i Karlstad. Här kan man bland annat läsa allmän kurs, etableringskurs och samhällsorienterande kurs, samt studiemotiverade uppdragsutbildningar. Den gemensamma nämnaren är att man vill komplettera grundskole- eller gymnasiebetyg för att få grundläggande behörighet att studera vidare.