Vi vill bidra » Det är vi som bidrar

Det är vi som bidrar

Intervjuer med deltagare

Marika ”Mimmi” Olsson
”Jag är bra på att pillra”

Marika Olsson, eller Mimmi som hon kallas, fyller med van hand den lilla plasthinken med metallpluppar som hon snart kommer att trä och fästa varsin pytteliten ring på.

– Jag är bra på att pillra, säger hon när hon tar sig an det tålamodsprövande arbetet, och egentligen är det inte så roligt, tycker hon. Men kanske blir det roligare om hon och de andra deltagarna kan börja tjäna lite pengar på arbetet också.

Ida Spånberg
”Vad snabb jag är idag”

Scannern lyser grönt. ”Gud vad snabb jag är idag” händer det att Ida säger numera, när hon läst av streckkoden på böckernas baksidor.

– Ida har gjort framsteg. I början hade hon svårt att läsa av med scanner. Detta är något hon har blivit bättre på ju fler gånger hon har gjort det, berättar hennes kontaktperson, Cecilia Gustavsson, bibliotekarie på Mora bibliotek.

Josefine Abrahamsson – ”Jag är min egen chef”

Josefine Abrahamsson, även kallad Jossan, skrattar medan hon serverar en chokladboll och häller upp kaffe till kafégästen Bibbi. Hon blir påmind att inte hälla så fullt i kaffekoppen av sin pappa Per, som assisterar henne. Det är i övrigt ganska lugnt här på Jossans Café i Forshaga denna fredagsförmiddag. Bibbi berättar att hon ofta besöker kafét eftersom det är så lätt slinka in när man ändå åker och handlar i de intilliggande affärerna. ”Man blir glad och det är så trevlig stämning här.” En stund senare kommer gästen Yvonne som instämmer. ”Det är så trevligt här. Gott kaffe och bra priser.”

Mirna Marjanovic – ”Jag kan bidra, tack vare assistansen”

Mirna Marjanovic tar upp den sista lappen ur korgen och knäpper fast den i ramen på trädet. Med hjälp av sin assistent Ramona får hon den
på plats. Nöjd med sin bedrift gör hon high five med Ramona.

Därefter vänder hon på klacken och går med raska steg tillbaka till naturområdets centrumbyggnad där Naturums personal tackar för hjälpen och tar emot korgen. Hennes assistent är hela tiden strax intill.