Framtidens modell för inkludering i arbetslivet

Vill du bryta ny mark inom mångfald och inkludering i arbetslivet? I Vi vill bidra kan du som har personlig assistans utföra riktiga arbetsuppgifter, få en meningsfull sysselsättning och bidra på en arbetsplats som ett alternativ till daglig verksamhet. Det handlar om att kunna göra en insats istället för att få en insats. Vi vill bidra är en samverkansmodell mellan kommun, arbetsgivare och deltagare med personlig assistans för ökad mångfald i arbetslivet. Verksamheten drivs av de ideella föreningarna Riksföreningen JAG och Brukarkooperativet JAG.

För dig som vill veta hur det är att vara deltagare i Vi vill bidra

Vad innebär Vi vill bidra för dig som företagare? Titta på filmen – här finns svaret!

Hur fungerar verksamheten för dig som är personlig assistent? Hur kan du assistera på bästa sätt?

Kommun, arbetsplats eller deltagare? Så här går det till.

Deltagarna får hjälp av någon av Vi vill bidras handledare. Handledaren tar först reda på vilken typ av arbetsplats och arbetsuppgifter som passar för deltagaren. Därefter kontaktar handledaren arbetsplatser och respektive kommun för att få igång ett samarbete.

Det ska vara ”riktiga” arbetsuppgifter. Därför är det viktigt att hitta skräddarsydda lösningar för varje deltagare. Rätt person på rätt plats. Så som det är för de flesta i arbetslivet.

Hittills har våra deltagare bidragit på bland annat utomhusbad, bibliotek, folkhögskolor, biltvätt, förskolor, i butiker, hos myndigheter och i olika caféverksamheter.

Intresseanmälan och mer information om Vi vill bidra
Anna Karlsson, Verksamhetsansvarig Vi vill bidra
08-789 30 75 eller  076-545 30 75.
 
Jonas Thomsson Handledare & Partneransvarig
 
Rebecca Lindman Dahl Handledare & Utbildningsansvarig, mail: [email protected], 070 -794 60 18