Vi vill bidra

Kostnadseffektiv och flexibel sysselsättning i kommuner

Vi vill bidra är ett alternativ till daglig verksamhet som erbjuds personer med komplexa och stora funktionsvariationer. Deltagaren utför riktiga arbetsuppgifter tillsammans med sin personliga assistent på en riktig arbetsplats. En kostnadseffektiv och flexibel modell där deltagaren får en meningsfull sysselsättning och bidrar i arbetslivet.

Idag har Vi vill bidra samverkan med flera kommuner bland annat i Karlstad, Storfors och Mora.

Är du intresserad av att veta mer? Kontakta Anna Karlsson, verksamhetsledare ”Vi vill bidra”, tel 08-789 30 75 eller mejla [email protected]

Ökad mångfald och attraktionskraft hos företag

Det kostar inget som företag att vara med i Vi vill bidra och ta emot en deltagare. Det enda som behövs är lite tid och engagemang från företaget.

Genom att ta emot en deltagare får arbetsplatsen genom en ökad mångfald en större attraktionskraft för både kunder och anställda. Företagen medverkar till att skapa ett snällare och mer tolerant klimat och ett socialt hållbart samhälle.

Är du intresserad av att veta mer? Kontakta Anna Karlsson, verksamhetsledare ”Vi vill bidra”, tel 08-789 30 75 eller mejla [email protected]

Meningsfull sysselsättning för deltagarna

Som deltagare i Vi vill bidra får du möjlighet att utföra en meningsfull syssla. Din handledare hjälper dig att hitta en lämplig arbetsplats och passande arbetsuppgifter. Ni går noga igenom vad du vill och kan göra, liksom när och hur länge du kan arbeta.

Du får ingen lön, men du har möjlighet att prova dig fram och känna vad som passar dig.

I Sverige fungerar ofta social omsorg och vård så att personer som behöver stöd och service ska ”tas om hand”. Det kan vara nödvändigt och bra. Men det kan också innebära att aktivitetsinsatser leder till att endast vårda och skydda deltagaren.

I Vi vill bidra tänker vi tvärtom, alla kan göra en insats!